Oasis nyaéta sirah cai anu perenahna di tengah gurun.[1] Cai dina oasis ilaharna ngawujud balungbang, sumur, atawa balong leutik, asal muasal caina tina urat cai handapeun taneuh anu nyerep ti tempat anu jauh malahan perenahna nepika ratusan kilo méter.[1]

Oasis anu aya di "Palm Grove Abu Dhabi"

Oasis ogé nunjul kana balong leutik anu aya di tengah gurun, naneumkeun cai tina hujan tibeulah tonggohna.[2] Anu ilahar dimangpaatkeun ku jalma-jalma anu dumuk disabudeurennana, sarta anu keur badarat pikeun nyumponan pangabutuh cai sapopoé sarta salila di perjalanan.[2] Oasis remen jadi tempat hirupna rupa-rupa tutuwuhan sarta harupna rupa-rupa sasatoan, anu sarua meunang ngamangpaat tina ayana cai oasis ieu.[2] Di gurun Australia, oasis disebutna billabong.[3]


Dicutat tinaÉdit

  1. a b Rochmatika, Luthfi;  Luthfi Rochmatika (1913). MENGENAL LEBIH DEKAT: BANGUNAN KEAJAIBAN DUNIA. Indonesia: PACU MINAT BACA. p. 28. 
  2. a b c Hemdi,  Yoli;  Luthfi Rochmatika (2021). Sejarah Keteladanan Nabi Muhammad SAW.: Memahami Kemuliaan Rasulullah Berdasarkan Tafsir Mukjizat Al-QurÕan. Indonesia: Gramedia Pustaka Utama. p. 28. ISBN 9786020651095. 
  3. For Kid, Erlangga; Paul Bennet (2007). Planet Kehidupan. Indonesia: Erlangga. p. 13. ISBN 9789790155244.