Obrolan:Statistika

Tambahkan topik
Tidak ada pembicaraan di halaman ini.
(dialihkeun ti Obrolan:Statistik)

Kade ulah patukeur antara kecap “Statistik” jeung “Statistika”. Statistika hartina elmu anu mgawengku kana cara-cara ngumpulkeun data, ngolah data, natili data (analisa) jeung narik kasimpulan anu ngadasarkeun tina éta data. Ari ”Statistik” mah nyaéta angka-angka atawa data (contona data umur, jumlah warga jeung lain nu sejena).

Cara ngumpulkeun data aya dua cara nyaéta sensus jeung sampling. Sensus hartina ngumpulkeun data kucara ngadata sakabeh objek tina populasi. Ari sampling mah nyaéta ngumpulkeun data kucara ngadata sawareh objek tina populasi (sampel).

Statistika = Statistics; Statistik/statistis = Statistic (atawa statistical). Sanes kitu? Tah, katingalina Statistics tong dialihkeun kana Statistik, tapi kana Statistika--Tedi 10:25, 1 Juli 2007 (UTC)
Balik deui ka kaca "Statistika".