Buka ménu utama


Olanzapine (diical nganggo nami ''zyprexa'', ''zypadhera'' jeung ''lanzek'' atanapi dinu kombinasi sareng ''fluoxetin'', ''symbyax'') nyaéta salah sahiji atypical antipsychotic kanggo kelas thienobenzodiazepine, dilereskeun ku U.S Food and Drug Administration (FDA) kanggo ngubaran anu ngagaduhan schizophrenia jeung bipolar disorder, Olanzapine nyaéta bentukna sami sareng clozapine jeung quetiapine, mung asup ka kelas thienobenzodiazepine. Formulasi Olanzapine diproduksi jeung dijual ku Pharmaceutical Company Eli Lilly and Company; obat ieu téh obat Jenerik. Pangjualan zyprexa taun 2008 payu $2,2B di Amerika sorangan jeung $4,7B kabéhanana.[1]

RujukanÉdit