Buka ménu utama

Oray, ogé katelah ophidian, mangrupa réptil teu sukuan (getih tiis) nu deukeut pancakakina jeung kadal, nu ngahiji dina ordo Squamata. Aya ogé sababaraha spésiés kadal nu teu sukuan nu saliwat mah mirip oray, tapi lain.

Resep ka oray disebut ofiofilia, sedengkeun sieun ka oray disebut ofidiofobia.

Téori évolusiÉdit

Filogeni oray can pati jéntré, sabab kurangna catetan fosil alatan leutik jeung gampang ancurna rorongkong oray. Tapi, dumasar morfologina, aya kasapukan yén oray téh diturunkeun ti karuhun nu kawas kadal. Panyangka ieu lajeng didukung ku hasil panalungtikan dina widang genetika jeung biokimia.

KlasifikasiÉdit

 Artikel utama: Daptar kulawarga Serpentes.

Ordo: Squamata

Baca ogéÉdit

RujukanÉdit

  • Romulus Whitaker (éd. Ing.); alihbasa Tamil ku O.Henry Francis (1996). நம்மை சுட்ரியுள்ள பாம்புகள் (Oray di sabudeureun Urang, Tamil). National Book Trust. ISBN 81-237-1905-1. 

Tumbu kaluarÉdit