Buka ménu utama

Pajangjian Gulistan (Basa Rusia: Гюлистанский договор; basa Pérsia: عهدنامه گلستان) nyaéta hiji pajangjian karapihan antawis kakaisaran Rusia jeung Pérsia dina 24 Oktober 1813 di désa Gulistan (ayeuna Rayon Goranboy di Azerbaijan) salaku hasil ti Perang Rusia-Pérsia kahiji.

Pajangjian Gulistan
Pajangjian Karapihan antawis Kakaisaran Rusia jeung Pérsia
Map Caucasus War (1809-1817) by Anosov.jpg
Wates-wates saméméh jeung sanggeus pajangjian
Éféktif 24 Oktober 1813

Pajangjian ieu ngahasilkeun diasupkeunana (nu ayeuna) Azerbaijan, Dagéstan, jeung Géorgia Wétan ka Kakaisaran Rusia.

Naskahna disiapkeun ku duta Britania, Sir Gore Ouseley, minangka médiator, jeung teras ditandatanganan ku Nikolai Fyodorovich Rtischev ti pihak Rusia[1] jeung Mirza Abolhassan Khan Ilchi ti pihak Iran.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. (Basa Rusia) Treaty of Gulistan

SumberÉdit

Citakan:Wikisource-lang Citakan:Wikisource-lang

  • H. Pir Nia, Abbas Eghbal Ashtiani, B. Agheli. History of Persia. Tehran, 2002. pp. 673–686. ISBN 964-6895-16-6


Citakan:Pajangjian-stub