Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

24 Oktober nyaéta poé ka-297 dina sataun (ka-298 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 68 poé.

KajadianÉdit

  • 1648 – Perdaméian Westphalia ditéken, ngeureunan Perang Tilu Welas Taun di Kakaisaran Romawi Suci antara kakuatan Katolik Habsburg (pangawasa Austria jeung Spanyol) saparakanca, ngalawan kakuatan Protéstan (Swédia, Walanda, Denmark jeung Pangéran Romawi) nu ngabaud jeung Perancis.
  • 1851 – William Lassell manggihan bulan Umbriel jeung Ariel nu ngorbit ka Uranus.
  • 1857Sheffield F.C., kleub ménbal pangkolotna nu masih kénéh aktif ngadeg di Inggris.
  • 1861 – Telegram lintas buana munggaran kakirim ti Amérika Sarikat.
  • 1902 – Gunung Api Santa Maria Guatemala bitu, minangka gunung bitu panggédéna katilu dina abad 20.
  • 1926 – Pintonan panungtungan Harry Houdini di Téater Garrick di Detroit.
  • 1945Piagem PBB nu ditéken tanggal 26 Juni 1945, mimiti éféktif.
  • 1949 – Batu kahiji pangwangunan Markas PBB digolerkeun di Kota New York.
  • 1956Soviét nyerang Hongaria pikeun nanjeurkeun deui Imre Nagy minangka pérdana menteri nalika Révolusi Hongaria.
  • 1964 – Rhodesia Kalér merdéka ti Inggris Raya sarta jadi Zambia.
  • 1986 – Nezar Hindawi divonis 45 taun panjara, panglila-lilana hukuman nu kungsi diputuskeun ku pangadilan Inggris, alatan nyoba ngabom pasawat El Al di Bandara Heathrow.
  • 2002 – Pulisi AS nyerek John Allen Muhammad jeungLee Boyd Malvo, nungkas serangan Beltway sniper di wewengkon Washington, D.C.
  • 2003 – Concorde ngapungkeun kapal panungtungan kalina.
  • 2005 – Badéy Wilma narajang Florida, korban langsung 35 jalma, teu langsung 26 jalma, ditambah karugian materi $20,6 juta.
  • 2016 – Kapal paniténan Perancis murag di Malta nalika leupas landas di Malta, kabéh lima panumpangna maraot.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Pasarikatan Bangsa-Bangsa
  • Poé Pamekaran Informasi Dunia
  • Poé Polio Sadunya

Tumbu luarÉdit