Palung laut

Bagian pangjerona di samudra

Palung laut mangrupikeun déprési topografis sempit anu mangrupakeun bagian pangjerona tina dasar atawa lantai samudra. Fitur anu dipiboga ku palung beda sareng watés konvergén.[1]kalayan jerona langkung ageung 6.000 meter (ampir 20.000 suku), palung ngabentuk "zona hadal" dunya, anu namina Hadés, dewa Yunani tina kahyangan dunya, sareng 45% anu paling jero ti lautan global. Tapi, bagian paling jero lombang ngan ukur ngalambangkeun kira-kira 1% atanapi kirang tia total daérah. Léréng gunung anu lega sareng tembok lombang curam ngabentuk kalolobaan zona hadal, dimana tempat cicing unik manjang dina sagala rupa jerona aya rupa-rupa spésies, loba anu diantarana anyar atawa henteu dipikanyaho ku élmu.[2]

RéferénsiÉdit

  1. www.pemburuombak.com https://www.pemburuombak.com/berita/nasional/item/2215-ketahui-lebih-dalam-tentang-palung-atau-jurang-laut. Diakses tanggal 2019-11-16. 
  2. "Ocean Trenches - Woods Hole Oceanographic Institution". https://www.whoi.edu/ (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-11-16. 

Tempo ogéÉdit