Buka ménu utama
Persegi panjang.JPG

Pasagi burung (basa Indonesia: persegi panjang) nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku dua pasang rangkay (basa Indonésia: rusuk) anu masing-masing sarua panjang sarta sajajar jeung papasanganana, sarta mibanda opat juru (sudut) anu kabéhanana nyiku.

Rangkay pangpanjangna disebut panjang (p) sarta rangkay pangpondokna disebut rubak (l).

Pasagi burung anu opat rangkayna sarua panjang disebut pasagi bener.

Rumus pasagi burungÉdit

KurilingÉdit

 

LegaÉdit

 

Panjang diagonalÉdit