Pembelian panik mangrupa salah sahiji tindakan meuli barang dina jumlah gede keur nyegah efek kalangkaan stok barang lantaran bencana atawa naik-turunna harga barang. Pembelian panik tiasa dikaji tina sudut pandang téori perilaku konsumén ku sababaraha conto tindakan kolektif saperti trén, nimbun barang, jeung narik dana dina jumlah gedé[1].

Rak tisu jeung tisu toilet kosong di salah sahiji toko di Jepang. Hal ieu disebabkeun ku pembelian panik anu dilakukeun masyarakat.

Pembelian panik boga éfék mangrupa kalangkaan barang anu nyata, teu mandang risiko na nyata atawa ngan sakur persépsi hungkul[2].

RujukanÉdit

  1. Duncan, Tom (2005). Principles of Advertising & IMC (Second Edition). McGraw-Hill. 
  2. TODAY, Jessica Guynn, Mike Snider and Kelly Tyko, USA. "We need to calm down: Coronavirus fears spark 'panic buying' of toilet paper, hand sanitizer and water". The Repository. Diakses tanggal 2020-03-17.