Perang Dalapan Puluh Taun


Perang Dalapan Puluh Taun, atawa Perang Kamerdikaan Walanda (1568-1648),[1] dimimitian minangka lalawanan ka Philip II ti Spanyol, pangawasa wewengkon Habsburg Walanda. Perang lekasan jeung Katengtreman Westphalia. Usaha ieu junun kalayan merdikana tujuh propinsi, anu saterusna ngahiji nyieun Republik Walanda.

RujukanÉdit

  1. Maanen, H. van (2002), Encyclopedie van misvattingen, Boom, p. 68. ISBN 90-5352-834-2.