Perdana Mentri Bangladés

Perdana Mentri Républik Rahayat Bangladés nyaéta Pupuhu Pamaréntahan Bangladés. Perdana Mentri sarta Kabinét miboga tanggung jawab pinuh kana Jatiya Sangsad (Parlemén). Perdana Mentri nu ayeuna, Syéikh Hasina Wajed, dipilih dina 29 Désémber 2008.

Perdana Mentri Bangladés
Seal of the Prime Minister of Bangladesh.svg
Lambang Perdana Mentri Bangladés
Nu keur mangku
Syéikh Hasina

saprak 6 Januari 2009
Gaya pamaréntahanPaduka
Nu nunjukPrésidén Bangladés
Nyekelan pangistrénanTajuddin Ahmed
Diadegkeun26 Maret 1971
Ramatlokahttp://www.pmo.gov.bd/

Daptar Perdana MentriÉdit

Tingali ogéÉdit