Présidén Bangladés

Présidén Bangladés nyaéta Pupuhu Nagara Bangladés, nu miboga kautamaaan laungkung ti sadaya rahayat Bangladés sarta nunjuk badan législatif, éksekutif, yudikatif.[1] Saprak 1991, pamaréntahan Bangladés robah kana dqémokrasi parleméntér, sarta ku kituna ayeuna présidén umumna mangrupa jabatan sérémonial nu dipilih ku parlemén.[2]

Présidén Bangladés
Flag of the President of Bangladesh.svg
Panji Kaprésidénan
Nu keur mangku
Abdul Hamid
(palaksana)

saprak 14 Maret 2013
PadumukanIstana Bangabhaban
Lila ngajabat5 taun, bisa deui sakali
Nyekelan pangistrénanSyéikh Mujibur Rahman
Diadegkeun26 Maret 1971
Ramatlokahttp://www.bangabhaban.gov.bd/

Daptar présidénÉdit

 Artikel utama: Daptar Présidén Bangladés.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. "CONSTITUTION OF THE PEOPLE'S REPUBLIC OF BANGLADESH" (PDF). Diakses tanggal 2011-12-03. 
  2. Background Note: Bangladesh, US Department of State, Méi 2007