Buka ménu utama
Peujit manusa dina jero beuteung.

Dina anatomi, peujit téh hartina bagian saluran cerna nu nyambung ti burih/lambung nepi ka anus jeung, di manusa katut mamalia séjénna, disusun ku dua bagian: peujit leutik jeung jeujit badag. Dina awak manusa, peujit leutik dibagi deui kana duodenum, yéyunum jeung ilieum, sedengkeun peujit badag dibagi jadi kékum, kolon, jeung réktum.

Wangun jeung gunaÉdit

Peujit leutik kelirna bungur semu hawuk, di awak nu geus sawawa mah diaméterna kira 3 cm, panjangna kira 6 m. Peujit badag nu leuwih weweg kelirna poék beureum kolot, panjangna kira 1,5 m.

RujukanÉdit

Baca ogéÉdit


Sistim cerna

Baham - Faring - Ésofagus - Burih - Pankréas - Hampru - Ati - Peujit leutik (duodenum, jejunum, ileum) - Kolon - Cecum - Réktum - Bool