Kapitolinischer Pythagoras adjusted

Pythagoras nyaéta surang filsuf sarta matematikus Yunani, filsafat sarta pamikiranna méré pangaruh gedé kana pamikiran Plato sarta Aristoteles.[1] Pythagoras gumelar di pulo Samos, kolotna Mnesarchus tukang dagang nu asalna ti daérah Tyre.[2] Pythagoras ngayakeun lalampahan ka Mesir, nu maksudna pikeun nyuprih elmu ti imam-imam di Mesir.[2] ku lantaran kapinteran Pythagoras imam-imam di Mesir ngarasa teu sanggup narima Pythagoras jadi muridna, panungtunganna Pythagoras ditarima jadi murid ku imam ti Thebe.[2]

Salila lalampahanna Pythagoras kungsi nempo kajaiban dunya buhun (kuna), salah sahijina kuil Hera nu perenahna di koka tempat manéhna gumelar sarta Ephesus nu perenahna di Turki.[2] Nincak umurna 18 taun Pythagoras panggihjeung Thales, saurang aki-aki nu ngawanohkeun manéhna jeung Matématika ngaliwatan cukang lantaran muridna (anaximander).[2] Bérés ngalalana nyuprih élmu, Pythagoras balik deui ka Samos nuluykeun deui néang kapanasaran ngeunaan filsfat kalawan nyambi jadi guru pikeun anak Polycartes.[2] Pythagoras pindah ka kota Crotona di Italia Kidul, di dieu manéhna ngadegkeun hiji mashab pamikiran nu katelah “mazhab Pythagorean”.[2] Pamikiran nu pang pentinga ti mazhab Pytagoréan, cenah bilangan sarta angka téh sagala-galana, bilangan dibédakeun kana bilangan genap jeung ganjil; bilangan terbatas jeung bilangan tak terbatas.[2]

Dicutat tinaÉdit

  1. Semiawan, Conny (2005). Pythagoras: Pioneering Mathematician and Musical Theorist of Ancient GreeceThe Library of Greek Philosophers. Jakarta: Teraju. 
  2. a b c d e f g h Zuliana, Eka (2005). Teorema Pythagoras. Jakarta: PT Balai Pustaka (Persero). 

Daftar pustakaÉdit

  1. Steven, Rendel (January 2011). Pythagoras: His Life, Teaching, and Influence. cornell University. ISBN 9780801464904. 
  2. Zuliana, Eka (2012). Teorema Pythagoras. Jakarta: PT Balai Pustaka (Persero). 
  3. Karamanides, Dimitra (2005). Pythagoras: Pioneering Mathematician and Musical Theorist of Ancient GreeceThe Library of Greek Philosophers. Jakarta: The Rosen Publishing Group, Inc. 
  4. Semiawan, Conny (2005). Pythagoras: Pioneering Mathematician and Musical Theorist of Ancient GreeceThe Library of Greek Philosophers. Jakarta: Teraju.