Rabindranath Tagore

Rabindranath Tagore [Palapalan basa Inggris: /rəˈbɪndrənɑːt tæˈɡɔːr/](ngadangukeun ) lahir Robindronath Thakur, (7 Méi 1861 - 7 Agustus 1941);[1] sobriquet Gurudev, Biswakobi) nyaéta pujangga Bengali, panulis, komposer, filsuf sareng pelukis.[2]

Rabindranath Tagore
Ngaran asliরবীন্দ্রনাথ ঠাকুর

HirupÉdit

Anjeunna ngawangun deui literatur sareng musik Benggali, ogé kasenian India kalayan Kontémstual Modernisme dina akhir abad ka-19 sareng awal abad ka-20.[3] Panulis tina "ayat anu jero pisan sénsitip, seger sareng éndah" tina Gitanjali, anjeunna janten dina 1913 anu sanés Éropa sanés ogé panulis lirik munggaran anu meunang Hadiah Nobel Sastra.[4] Lagu-lagu puitis Tagore ditingali salaku spiritual jeung merkurial; Nanging, "prosa anggun sareng puisi magis na" tetep henteu dipikaterang di luar Benggala.[5] Anjeunna kadang disebat "Bard of Bengal".[6]

PustakaÉdit

CutatanÉdit

  1. Sen, pp. 2-3.
  2. Sil, p. 205.
  3. Sen, p. 45.
  4. Brown, pp. 67-69, 123.
  5. Sil, p. 56.
  6. "'Bard of Bengal' celebrated in London" (dalam bahasa en-GB). BBC News. https://www.bbc.com/news/av/entertainment-arts-33543786. Diakses pada 2020-12-03