Buka ménu utama
Artikel ieu ngeunaan kotana. Kanggo distrikna, tingali Distrik Rajshahi. Pikeun divisina, tingali Divisi Rajshahi.

Kota Rajshahi (Basa Benggala: রাজশাহী) nyaéta ibu kota ti Divisi Rajshahi sarta Distrik Rajshahi sarta salah sahiji ti 7 kota métropolitan di Bangladés. Dilandi Kota Sutra jeung Kota Atikan, Rajshahi aya di beulah kalér-kulon nagara sarta miboga populasi kirang-langkungna 853.000 jiwa.[2] Legana 96.69 km2 (37.33 sq mi)[3] sarta aya di gigir kalér Walungan Padma (atanapi Gangga). Rajshahi miboga 4 Thana, 35 distrik kota, jeung 175 Mahalla.[4]

Rajshahi

রাজশাহী
Pamandangan Rajshahi ti Sadharan Bima Bhaban
Pamandangan Rajshahi ti Sadharan Bima Bhaban
Nami panggilan: 
Kota Atikan, Kota Sutra
NagaraBandéra Bangladés Bangladés
DivisiDivisi Rajshahi
DistrikDistrik Rajshahi
NgadegAntara 1700-1725
Ngadeg salaku munisipalitas1876
Status kota1991
Lega
 • MétropolitanCitakan:Infobox settlement/impus
Luhurna
Citakan:Infobox settlement/impus
Pangeusi
 (Perkiraan 2012)[2]
 • Métropolitan842.701
 • KapadetanCitakan:Infobox settlement/impus
 • Métro
472.775
Zona wanciUTC+6 (BST)
Kode pos
6000
Kode Telepon Nasional+880
Kode telepon0721
RamatlokaRamatloka resmi
Runtuhan Puthia, Rajshahi

InohongÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Rajshahi ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity