Buka ménu utama

Rasul (Kekedalan urang Sunda: Rosul) nyaéta saurang Nabi anu kapapancénan nepikeun wahyu ti Gusti Alloh ka umatna bari kudu diamalkeun.[1] Sakabéh Rasul pasti kaasup Nabi.[1] Kateranganana kaunggel ieu di handap.[1]

“Dan sesungguhnya telah Kami utus beberapa orang rasul sebelum kamu, di antara mereka ada yang Kami ceritakan kepadamu dan di antara meraka ada (pula) yang tidak Kami ceritakan kepadamu. Tidak dapat bagi seorang Rasul membawah suatu mu’jizat melainkan dengan seizin Allah.” (Qs. Al-Ghafir: 787).[1]

Bédana Nabi jeung RasulÉdit

Bédana Nabi jeung Rasul téh kieu unggelna.[2]

NabiÉdit

  • Narima wahyu ti Alloh keur dirina sorangan
  • Miboga pancén nguatkeun sari'at ti Nabi saméméhna
  • Nabi diutus ka kaum anu geus iman
  • Nabi anu mimiti nyaéta nabi Adam Alaihissalam
  • Jumlah nabi loba malah nepi ka ratusan rébu
  • Sakabéh rasul pasti nabi, tapi teu sakabéh nabi kaasup rasul
  • Nabi ngan meunang wahyu ngaliwatan ngimpi
  • Aya nabi anu tiwas ku kaumna sorangan

RasulÉdit

  • Rasul narima wahyu ti Alloh keur ditepikeun deui ka umatna
  • Diutus kalayan mawa sari'at anyar
  • Rasul diutus ka kaum anu can miboga rasa iman (kafir)
  • Rasul anu mimiti nyaéta Nuh ‘Alaihissalam
  • Jumlah rasul leuwih saeutik tibatan nabi
  • Sakabéh rasul pasti nabi
  • Rasul bisa narima wahyu ngaliwatan ngimpi sanajan malaikat jeung dirina bisa komunikasi sacara langsung
  • Sakabéh rasul nu rék ditelasan pati ku umatna bisa nyalametkeun diri/disalametkeun ku Alloh

RujukanÉdit

  1. a b c d "Apa Perbedaan Nabi dan Rasul? | Konsultasi Agama dan Tanya Jawab Pendidikan Islam". konsultasisyariah.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-11-27. 
  2. "Perbedaan Nabi dan Rasul (Lengkap)". MARKIJAR.Com. http://www.markijar.com/2015/06/perbedaan-nabi-dan-rasul.html. Diakses pada 2018-11-27