Buka ménu utama

Riboflavin atawa vitamin B2 mangrupa vitamin B-kompléks nu leyur-cai. Dina jero awak, riboflavin utamana aya salaku bagian integral koénzim, flavin adénin dinukléotida (FAD) jeung flavin mononukléotida (FMN). Koénzim nu diturunkeun ti riboflavin biasa disebut flavin, sedengkeun énzim nu maké koénzim flavin disebut flavoprotéin.

GunaÉdit

Réaksi réduksi-oksidasi (rédoks)Édit

Organisme hirup ngahasilkeun énérgi téh lolobana tina réaksi rédoks, nyaéta prosés anu ngawengku transfer éléktron. Koénzim flavin aub dina réaksi rédoks sababaraha jalur métabolik. Flavin penting pisan dina métabolisme karbohidrat, lemak, jeung protéin. FAD mangrupa bagian tina ranté transpor éléktron (réspirasi), puseurna produksi énérgi. Patali jeung sitokrom P-450, flavin ogé aub dina métabolisme obat jeung toksin.

Sumber rujukanÉdit

  • Riboflavin, ditulis ku Jane Higdon ti Institut Linus Pauling, Universitas Nagara Bagian Orégon (salinan ping 23 Méi 2006).