Buka ménu utama
Roti buaya

Roti buaya nyaéta roti anu wujudna kawas buaya anu dibawa mangsa upacara sésérahan ti pangantén lalaki ka imah panganten awéwé, utamana dina upacara adat kawinan urang Batawi.[1] Roti buaya anu dibawa téh sapasang jalu jeung bikang, nu mangrupa hiji perlambang kasatiaan.[1] Ieu roti henteu mibanda rasa tur taya katangtuan dina rasa, wujudna kawas buaya kalawan mibanda ciri-ciri anu tangtu.[2] Aya ogé nu nyebutkeun cenah, ieu roti téh minangka perlambang kasabaran jeung kasatian.[1]

Ilaharna roti buaya dijieun papaés mangsa upaca kawinan, ditunda dina baki anu dipapaés ku kertas warna warni.[1] Gedé jeung leutikna roti buaya, gumantung kana kahayang anu boga hajat, tapi lolobanana mah panjangna satengah méter.[1] Kiwari tukang nyieun roti buaya téh geus arang langka kapanggih, sok padahal ieu roti téh mangrupa hiji-hijina roti anu moal tangtu kapanggih di daérah séjén.[2]

Dicutat tinaÉdit

  1. a b c d e Mulyawati, Wahyuni (2007). Hidangan Betawi. Yogyakarta: Gramedia Pustaka Utama. ISBN 9789792225105. 
  2. a b Rachmat, Junarti, Rohmawati, Sri Mulyani, Titi karyati, Sunarto (2009). Pendidikan Lingkungan dan Budaya Jakarta kls 6. Yogyakarta: Ganeca Exact. ISBN 9789795713265.