Buka ménu utama

Tulisan sajarah Jepang dimimitian ku tulisan nu méh sarua dina sajarah Chinese ti abad kahiji masehi. Sanajan kitu, panalungtikan arkéologi némbongkeun yén jalma geus hirup di kapuloan Jepang dina awal période paleolitik luhur.[1][2] Sanggeus umur-es tamat, kira-kira 12,000 SM, ekosistim Kapuloan Jepang mangrupa kahirupan manusa, bukti mimiti nu kapanggih nyaéta keramik salila périodeu Jōmon. Sajarah Jepang kaselang ku périodeu isolasi nu panjang, nu sacara radikal ilaharna revolusioner, kapangaruhan ku dunya luar.

Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang

Glossary
Kotak ieu: temposawalaédit

Tempo ogeÉdit

CatetanÉdit

  1. Global archaeological evidence for proboscidean overkill in PNAS online; Page 3 (page No.6233), Table 1. The known global sample of proboscidean kill/scavenge sites :Lake Nojiri Japan 33-39 ka (ka: thousand years)
  2. Web Site Shinshu; Prehistoric Times.

RujukanÉdit

Bacaan saterusnaÉdit

Jepang sanggeus perangÉdit

  • Allinson, Gary D. Japan's Postwar History, 2nd edition, Cornell University Press, 2004

(ISBN 0-8014-8912-1)

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Asia in topic