Semafor atawa telegraf optis mangrupa alat pikeun ngirimkeun informasi maké bantuan sinyal visual,

Telegraf optikal boga Claude Chappe di Litermont deukeut Nalbach, Jerman.
Diagram anu ngagambarkeun jelema keur ngeupeul 2 bandera semafor sabage aksara "P"
Munara semafor Chappe deukeuteun Saverne, Prancis

SajarahÉdit