Serangan Umum 1 Maret 1949

Serangan Umum 1 Maret 1949 teh nyaeta paristiwa sajarah nu nandaan panyerangan sarentak ti TNI(Tentara Nasional Indonesia) ka Walanda pikeun ngabuktikeun yén TNI teh masih aya jeung masih kuat. Panyerangan ieu dilakukeun ku jajaran tinggi militér dina wewengkon Divisi III/GM. Cindeuk kajadianana lumangsung di hampir sakabeuh Yogjakarta jeung sababaraha titik di Surakarta. Hasil ti panyerangan ieu, TNI bisa nguasaan Yogjakarta ti Walanda ku waktu 6 jam[1]

CutatanÉdit

  1. Media, Kompas Cyber. "Serangan Umum 1 Maret 1949: Latar Belakang, Aksi, dan Dampak Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2021-08-29.