Serin atawa serina (lambang Ser atawa S)[3][4] nyaéta asam α-amino anu dipaké dina biosintésis protéin anu ngandung hiji gugus α-amino (wangun kaprotonanNH+3 dina kaayaan biologis), hiji gugus karboxil (wangun deprotonasi −COO dina kaayaan biologis), jeung hiji ranté gigir gugus hidroximétil, ku kituna kagolong asam amino polar. Serin bisa disintésis sacara pisiologis, jadi kaasup asam amino non-ésénsial. Serin dikode ku kodon UCU, UCC, UCA, UCG, AGU, jeung AGC.

Serin
Rumus rangka
Rumus rangka L-serin
Serin dina pH pisiologis
L-serin zwitterion
Serine-from-xtal-view-1-3D-bs-17.png
Serine-from-xtal-view-1-3D-sf.png
Wasta
Wasta IUPAC
Serine
Wasta lian
Asam 2-amino-3-hidroxipropanoat
Pananda
Modél 3D (JSmol)
ChEBI
ChEMBL
ChemSpider
DrugBank
ECHA InfoCard 100.000.250
Nomer EC 206-130-6
KEGG
UNII
Sipat[2]
C3H7NO3
Massa molar 105093 g·mol−1
Panampilan kristal atawa tipung bodas
Dénsitas 1.603 g/cm3 (22 °C)
Titik lebur 246 °C (475 °F; 519 K) decomposes
soluble
Kaasaman (pKa) 2.21 (carboxyl), 9.15 (amino)[1]
Iwal disebutkeun séjén, data nu dipidangkeun keur matéri dina kaayaan baku (dina 25 °C, 100 kPa).
Rujukan kotak info

Baca ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Dawson, R.M.C., et al., Data for Biochemical Research, Oxford, Clarendon Press, 1959.
  2. Weast, Robert C., ed. (1981). CRC Handbook of Chemistry and Physics (62nd ed.). Boca Raton, FL: CRC Press. p. C-512. ISBN 0-8493-0462-8. 
  3. "Nomenclature and Symbolism for Amino Acids and Peptides". IUPAC-IUB Joint Commission on Biochemical Nomenclature. 1983. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 October 2008. Diakses tanggal 5 March 2018. 
  4. Citakan:IUPAC-IUB amino acids 1983.

Tutumbu kaluarÉdit

Citakan:Neurotransmitter