Dina fisiologi , seuri téh ekspresi raray anu lumangsung alatan gerakan atanapi mecenghulna gerak dina biwir atawa duanana tungtung, atawa ogé sabudeureun panon . Kalolobaan jalma seuri mun némbongkeun kabagjaan sarta kesenangan.[1]

Hiji awéwé keur mésem.

Seuri anu datang ti rasa kabagjaan atanapi ngahaja kusabab hal nu ngajadikeun anjeunna seuri, beungeutna bakal hadé atawa leuwih geulis ti nalika anjeunna biasa waé atawa nalika manéhna ambek .

Seuri oge datang tina katulusan haté. Lamun arurang miboga hate anu tulus, kasaha waé gé arurang pasti seuri.

Seuri kawentarÉdit

 
Poto ti Presiden Suharto dina taun 1960

Urut Présidén Indonésia ka 2 Umum tina Tentara ( Ret. ) H. Muhammad Soeharto . Di dunia International , utamana dina Dunya BaratPresiden pikeun judul sejen, nyaéta: "Bapa Pangwangunan Indonésia" mindeng disebut judul populér "The Smilling Umum" ( basa Indonésia : "Sang Jendral Yang Tersenyum") kusabab éta katingal dina raray nya mesem.

RujukanÉdit

  1. Ningrum, Desi Aditia. "Senyum adalah ibadah dan penghilang duka". merdeka.com. Diakses tanggal 2019-02-16.