Buka ménu utama
Hiji poto sinar X (radiograf) nu dicokot ku Röntgen

Sinar X atawa sinar Röntgen nyaéta salah sahiji bagian tina radiasi éléktromagnétik kalawan panjang gelombang di antara 10 nanométer jeung 100 pikométer (frékuénsi antara 30 PHZ nepi ka 60 EHZ). Sinar-x umumna dipaké dina diagnosis gambar médis sarta Kristalografi sinar-x. Sinar-x nyaéta bentuk radiasi ion sarta bisa nyilakakeun.

Tempo ogéÉdit