Buka ménu utama


Sistem pangideran getih na jelema

Sistem pangideran getih atawa sistem kardiovaskular nyaéta hiji sistem organ nu boga fungsi pikeun mindahkeun zat ka jeung ti sél. Lian ti éta, sistem ieu gé mantuan nyaimbangkeun suhu jeung pH awak (bagéan tina homeostatis). Aya dua rupa sistem pangideran getih: sistem pangideran getih kabuka jeung sistem pangideran getih katutup. Sistem ieu ngajamin lumangsungna hirup organisme, ditalangan ku métabolisme unggal sél dina awak tur ngajaga sipat kimia jeung fisiologis cairan awak.

1. Kahiji, getih mawa oksigén ti paru-paru ka sél jeung karbon dioksida kalawan arah nu sabalikna (tempo réspirasi)

2. Kadua, nu diangkut ti nutrisi nu asalna ti pencernaan, sapertos gajih, gula, jeung protein ti saluran pencernaan