Soang téh unggas cai badag ti kulawarga Anatidae, nu ogé ngawengku soang jeung meri. Soang dikelompokkeun kana golongan sosoangan dina subfamily Anserinae.[1]

Rupa-rupa SoangÉdit

Soang CinaÉdit

Soang Cina nyaéta soang-soang nu asalna ti Cina Daratan. Hampir sakabéh soang nu aya di Indonésia mangrupa rupa soang Cina. Soang Cina resep cicing dijukut. Soang Cina ogé bakal gedé kalawan gancang. Dagingna leuwih poék sarta lemakna saeutik ti batan soang séjén. Ngan hanjakalna Soang ieu teu tahan ka panyakit batan soang séjén.[2]

Soang AprikaÉdit

Soang nu mirip Soang Cina bédana awakna leuwih gedé ti batan Soang Cina. Dagingna leuwih ngeunah ti batan Soang Cina.

Soang EmbdenÉdit

Soang Emden warnana bodas mulus. Anak Soang beuratna bisa nepi 6 kg dina waktu 10 minggu.[2]

Soang TolouseÉdit

Disebut-sebut salaku soang nu awakna pangbadagna kalawan ciri-cirina boga bulu tonggong warna gurat bodas sarta dadana warna bodas.[2]

RujukanÉdit

  • Swan, Wikipédia édisi basa Inggris (4 Juli 2006)
  1. Gul, Sema. 2007. Hewan Peliharaan. Jakarta: Yudhistira
  2. a b c Santa, M.P. 2005. Seri Life Skill: Beternak Angsa. Jakarta: Musi Perkasa Utama

Tumbu kaluarÉdit