Buka ménu utama

Spéktroskopi mangrupa ulikan ngeunaan spéktra.

Spéktroskopi mindeng dipaké na kimia fisik sarta analitis pikeun idéntifikasi zat tina spéktrum nu mencar atawa nu diserepna. Parabot pikeun ngarékam spéktrum disebut spéktrométer. Spéktroskopi bisa digolongkeun dumasar kuantitas fisik nu diukur, diitung, atawa prosés ngukurna.

Spéktroskopi ogé kapaké pisan dina astronomi. Tempo spéktroskopi astronomis.

Kuantitas fisik nu diukurÉdit

Tipe spéktroskopi gumantung kana kuantitas fisik nu rék diukur. Ilaharna, kuantitas nu diukur mangrupa jumlah atawa inténsitas.

RujukanÉdit