Buka ménu utama

GOOD MORNING.


Spiderman atawa Jalma Lancah, nyaéta pahlawan super piktip tina Marvel Comics anu didamel ku Stan Lee jeung artis Steve Ditko. Anjeunna geus jadi salah sahiji pahlawan super anu pangkoncarana di dunya. Musuhna nu koncara nyaéta Sandman, New Goblin, Green Goblin, Venom, Carnage, Mysterio, jeung sajabina.

Eusi

Kasang TukangÉdit

Ngaran asli Spiderman nyaéta Peter Parker. Anjeunna tinggaleun sareng emang jeung bibina di sabuah apartemen di Queens, Manhattan. Ti mimiti anjeunna geus mikabogoh wanoja nu ngaranna Mary Jane Watson. Baheula, anjeunna indit ka institutna Norman Osborn. Sahiji lancah radioaktip ngagegel anjeunna sahingga Peter Parker boga kakuatan super.

Kabisaan jeung KamampuhÉdit

Sahiji gegelan lancah dina institut Norman Osborn geus ngarobah kahirupan Peter Parker jeung ngabere anjeunna kamampuh. Spiderman ayeuna boga kakuatan, kaenggalan, jeung katangkasan jalma super, kamampuh pikeun cecepengan dina loba permukaan, jeung kamampuh pikeun nembak jaring lancah. Spiderman ogé boga "Spider Sense" anu ngelingan anjeunna ti mamala. Spiderman ogé boga panenjo anu pertela. Anjeunna ogé urang anu perceka atawa pinter.

Karakter nu NgadukungÉdit

  • Ben Parker: Emangna Peter Parker.
  • May Parker: Bibina Peter Parker.
  • Richard Parker: Bapana Peter Parker.
  • Mary Parker: Indungna Peter Parker.
  • Mary Jane Watson atawa MJ: Wanoja anu dipikabogoh ku Peter Parker, anu engkena jadi pamajikanna Peter Parker
  • Gwen Stacy: Kabogohna Peter Parker waktos dina kuliah.
  • Géorge Stacy: Bapana Gwen Stacy, detektip NYPD
  • Harry Osborn: Baturna Peter Parker
  • Norman Osborn: Bapana Harry Osborn
  • Eugene "Flash" Thompson: Baturna Peter Parker
  • J. Jonah Jameson: Pamingpin Daily Bugle
  • John Jameson: Budakna J. Jonah Jameson
  • Eddie Brock: Pamotret dina Daily Bugle, engkena jadi Venom

Tutumbu KaluarÉdit