Buka ménu utama

Statistik terapan ngagunakeun statistik jeung tiori statistik dina kaayaan nu sabenerna.

Sing saha baé anu ngarasa "komit" kana observasi empiris hartina aya kanyaho umum bisa ngagunakeun statistik salaku alat panalungtikan. Hal ieu kaasup élmu tapi teu kaasup sajarah jeung seni. Contona, ékonométrik loba ngagunakeun statistik terapan keur "mempelajari" ékonomi.

Di satiap widang, diperlukan "observasi", potensial "rekonstruksi" keur ngurangan kasalahan dina observasi jeung rencana panunglutikan keur ngontrol observational error.

Tumbu kaluarÉdit