Buka ménu utama

Suradé, Sukabumi

kacamatan di kabupatèn Sukabumi, Indonèsia

Profil PamaréntahanÉdit

Babagéan AdministratifÉdit

SajarahÉdit

Suradé téh asal muasalna mah tina ngaran salah sahiji bangsawan nu dumuk di daérah pakidulan Sukabumi, anu ngarana katelah Sura Hadian[rujukan?]. Manéhna nyaéta salah sahiji bangsawan nu kabur ngasingkeun diri ti Karajaan Galuh mangsa diudag-udag ku panjajah Walanda[rujukan?]. Nepi ka ayeuna ngaran "Sura Hadian" éta téh dilandihkeun kana ngaran wewengkon di pakidulan Sukabumi, jadi "Suradé"[rujukan?].

Profil DaérahÉdit

Wates WilayahÉdit

GéografisÉdit

DémografiÉdit

TransportasiÉdit

PoténsiÉdit

PertanianÉdit

PerkebunanÉdit

WisataÉdit

Inpo Nu Sanesna ngeunaan Surade Nuju DigarapÉdit


 t·s·é 

Kabupatén Sukabumi, Jawa Barat

 

Kacamatan: Bantargadung | Bojong Genténg | Caringin | Ciambar | Cibadak | Cibitung | Cicantayan | Cicurug | Cidadap | Cidahu | Cidolog | Ciemas | Cikakak | Cikembar | Cikidang | Cimanggu | Ciracap | Cireunghas | Cisaat | Cisolok | Curugkembar | Gegerbitung | Gunung Guruh | Jampang Kulon | Jampang Tengah | Kabandungan | Kadudampit | Kalapa Nunggal | Kalibunder | Kebonpedes | Léngkong | Nagrak | Nyalindung | Pabuaran | Parakan Salak | Parung Kuda | Pelabuhan Ratu | Purabaya | Sagaranten | Simpenan | Sukabumi | Sukalarang | Sukaraja | Suradé | Tegal Buleud | Waluran | Warung Kiara