Suradé, Sukabumi

kacamatan di kabupatèn Sukabumi, Indonèsia

Suradé nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Suradé
NagaraFlag of Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténSukabumi
Kapadetan- jiwa/km²
Kode Kemendagri32.02.24

Profil PamaréntahanÉdit

Babagéan AdministratifÉdit

SajarahÉdit

Suradé téh asal muasalna mah tina ngaran salah sahiji bangsawan nu dumuk di daérah pakidulan Sukabumi, anu ngarana katelah Sura Hadian[rujukan?]. Manéhna nyaéta salah sahiji bangsawan nu kabur ngasingkeun diri ti Karajaan Galuh mangsa diudag-udag ku panjajah Walanda[rujukan?]. Nepi ka ayeuna ngaran "Sura Hadian" éta téh dilandihkeun kana ngaran wewengkon di pakidulan Sukabumi, jadi "Suradé"[rujukan?].

Profil DaérahÉdit

Wates WilayahÉdit

GéografisÉdit

DémografiÉdit

TransportasiÉdit

PoténsiÉdit

PertanianÉdit

PerkebunanÉdit

WisataÉdit

Inpo Nu Sanesna ngeunaan Surade Nuju DigarapÉdit