Susi Susanti

pamaén badminton Indonésia

Lucia Francisca Susi Susanti atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Susi Susanti nyaéta salah sahiji pamaén badminton nu geus kasohor ka sakuliah dunya.[1] Lahir di Tasikmalaya Jawa Barat tanggal 11 Februari 1971.[2] Karesepna kana badminton geus aya ti jaman di SD kénéh.[2] Ngamimitian karir dina widang badminton di klub mamangna, PB Tunas Tasikmalaya.[1] Sanggeus latihan salila 7 taun, Susi jadi pinunjul badminton tingkat junior.[1] Taun 1985 pindah ka Jakarta sarta sakola di sakola husus atlét.[1] Dina awal karirna taun 1989 Susi geus jadi jawara di Indonesia Open.[2] ti saprak harita, Susi tuluy meunangkeun sawatara kompetisi badminton kayaning jadi jawara All England (1990, 1991, 1993, 1994) tug nepi ka jadi Juara Dunia dina taun 1993.[2] Puluhan gelar kungsi dicangking ku Susi Susanti sapanjang karirna dina widang badminton.[1] Sanggeus pangsiun ti dunya badminton, Susi jeung salakina Alan Budikusuma nyieun Olympic Badminton Hall di Kelapa Gading minangka gedung pusat pelatihan badminton sarta nyieun rékét kalawan merék Astec (Alan-Susi Technology) dina taun 2002.[1] Bulan Méi 2004 International Badminton Federation (kiwari Badminton World Federation) méré panglélér Hall Of Fame ka Susi Susanti.[1]

Susi Susanti

PréstasiÉdit

  1. Hall of Fame ti International Badminton Federation (IBF), Mei 2004.[1]
  2. Herbert Scheele Trophy taun 2002.[1]
  3. Medali Emas Olimpiade Barcelona taun 1992.[1]
  4. Medali Perunggu Olimpiade Atlanta taun 1996.[1]
  5. Jawara Dunia pada World Championship taun 1993.[1]
  6. Jawara All England 4 kali (1990, 1991, 1993, 1994).[1]
  7. Jawara Piala Uber bareng jeung tim Uber Indonesia 2 kali (1994 jeung 1996).[1]
  8. Jawara Piala Sudirman bareng jeung tim nasional Indonésia taun 1989.[1]
  9. Jawara World Badminton Grand Prix 6 kali (1990, 1991, 1992, 1993, 1994 jeung 1996).[1]
  10. Jawara Indonesia Open 6 kali (1989, 1991, 1994, 1995, 1996, jeung 1997).[1]
  11. Jawara Malaysia Open 4 kali (1993, 1994, 1995, jeung 1997).[1]
  12. Jawara Japan Open 3 kali (1992, 1994, jeung 1995).[1]
  13. Jawara Thailand Open 4 kali (1991, 1992, 1993, jeung 1994).[1]
  14. Jawara Denmark Open 2 kali (1991 jeung 1992).[1]
  15. Jawara China Taipei Open 2 kali (1991 jeung 1994).[1]
  16. Jawara Korea Open taun 1995.[1]
  17. Jawara Dutch Open taun 1993.[1]
  18. Jawara Swedish Open taun 1991.[1]

PanglélérÉdit

Tanda Kehormatan Républik Indonésia Bintang Jasa Utama taun 1992.[2]

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y Susi Susanti (Diakses tanggal 14 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e Profil Susi Susanti (Diakses tanggal 10 Nopember 2011) (id)