Buka ménu utama


Swabia Anyar (Basa Jérman: Neuschwabenland) nyaéta hiji ngaran kartografis nu kadang dibéré ka aréa Antartika antawis 20° imbit wétan jeung 10° imbit kulon di Daratan Ratu Maud, nu mana dikawasaan ku Noreégia salaku wewengkon depéndensina dina Sistim Traktat Antartika. Swabia Anyar dijelajahan ku Jérman dina awal taun 1939 sarta dingaranan dumasar kapal ékspédisina, Schwabenland, nu mana ngaranna dumasar kana wewengkon Swabia di Jérman.[1]

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. McGonigal, David, Antarctica, frances lincoln ltd, 2009, ISBN 0711229805, 9780711229808, p 367

PustakaÉdit

  • D.T. Murphy, German exploration of the polar world. A history, 1870–1940 (Nebraska 2002).

Tumbu kaluarÉdit