Buka ménu utama


Ta’if (الطائف aṭ-Ṭā’if) nyaéta kota di Provinsi Mekkah, Arab Saudi nu aya luhur ketinggian 1.700 m di lereng Pagunungan Sarawat. Kota ieu ngabogaan populasi 521.273 penduduk (sensus 2004). Unggal usum panas, Pamaréntah Saudi pindah ti panasna Riyadh ka Ta'if. Kota ieu ogé mangrupa pusat aréa agrikultur anu katelah ku anggur jeung maduna.

SumberÉdit

  • Hugh Kennedy - The Prophet and the Age of the Caliphates
  • Martin Lings - Muhammad: his life based on the éarliest sources
  • John Lewis Burckhardt (Johann Ludwig Burckhardt) - Travels in Arabia; comprehending an account of those territories in Hedjaz which the Mohammedans * regard as sacred, online version available free from Project Gutenberg here.
  • Pars Tuğlacı – Osmanlı Şehirleri
  • Michael Asher - Lawrence: The Uncrowned King of Arabia

David Holden and Richard Jones - The House of Saud