Buka ménu utama

Wikipedia β

Téori probabilitas

(dialihkeun ti Tiori kamungkinan)

Téori probabilitas mangrupa élmu matematik ngeunaan probabilitas atawa kamungkinan.

Matematikawan mikirkeun yén probabiliti salaku angka dina interval tina 0 ka 1 keur nangtukeun "kajadian" nu mana bener-bener kajadian atawa henteu kajadian dina bentuk acak. Probabilitas nangtukeun kajdian dumasa kana aksioma probabilitas.


Nulis.jpg