Mochta,Toha nyaéta salah saurang inohong nu babar 17 Séptember 1926 di Ngadiwuluh,Kediri,Jawa Wetan,kawin sareng Tjitjih Sudarsih(1955).Mochtar lestari 17 Mei 1992 di Jakarta.[1]Nénéh:Badarijah U.P.,Matuléssy,M.Léssy,Tati Mochtar,Élly,Gutomo,Wahyudi,jeung Ridwan.[1]Atikan panungtung SMA dI Kediri(1947) nepi kelas dua.[1]Karya sastra nu dihasilkeun,dina wangun novél,diantawisna :Pulang(1958),Daerah Tak Bertuan(1963),Kabut Rendah(1968),Bukan karena Kau(1968),jeung Antara Wilis dan Gunung Kelud(1969).Mochtar ogé panulis novel nonoman jejerna Pembebasan(1980) jeung carita dongeng jeung carita barudak jejerna Jayamada,(dkk.,1971)jeung Si Belang(1993).[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istlah biografi karya metode. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 474. ISBN 9786022297437.