Buka ménu utama


Kacondongan dina rancangan-rancangan sistem komunikasi anyar geus nuju kana paningkatan pamakéan téknik digital. Komunikasi digital nawarkeun sawatara kaunggulan dibandingkeun komunikasi analog, contona unjuk gawé nu leuwih alus, fléksibilitas nu leuwih hadé, sarta kaamana nu leuwih alus.

Pikeun ngirimkeun sinyal informasi analog, kawas sinyal sora jeung sinyal vidéo, ku alat digital, sinyal kasebut kudu dirobah (dikonvérsi) kana hiji sinyal digital. Prosés ieu dipikawanoh minangka konvérsi analog-ka-digital (basa Inggris: analogue-to-digital conversion), anu kalan-kalan disebut ogé modulasi pulsa digital (basa Inggris: digital pulse modulation). Dua téknik konvérsi ieu nu penting nyaéta modulasi kode pulsa atawa pulse code modulation (PCM) jeung modulasi délta atawa delta modulation (DM).

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Théory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993