Buka ménu utama


Tujuh Bulanan nyaéta salametan nu kakandungan tujuh bulan. Biasana nu keur kakandungan dimandian cai tujuh rupa. Lian ti éta sok nyieun rurujakan, rujak bebek. Rujakna tuluy dijual, ari duit jang pameulina ku talawéngkar (sesemplékan kenténg atawa gagarabah). Engkéna duduitan lading rujak ku nu kakandungan dipiceun ka parapatan jalan. Cenah, lamun rujakna lada, anakna pasti lalaki. Upama semu amis, awéwé. Lian ngarujak bebek, bapana orok nu dikandung ngagambaran dawegan kalapa konéng, maké peso méncos atawa paku. Biasana gambar wayang Arjuna atawa Subadra. Kudu dawegan konéng, supaya kulit anakna engke konéng. Dawegan dibeulah dua ku bapana orok nu dikandung. Upama beulahna sarua, pasti anakna kasép atawa geulis. Munlalaki kembaran Arjuna, upama awéwé kembaran subadra.

RujukanÉdit

  • Rosidi,Ajip.2007.Pamager Basa.Bandung:Geger Sunten