Buka ménu utama


Dryophthoridae - Rhynchophorus bilineatus.JPG

Tunggeu mangrupa spésiés kumbang moncong nu dipikawanoh ogé salaku kumbang kalapa Asia atawa kumbang sagu.[1] Tunggeu kolot rélatif gedé, antara dua jeung lima sentiméter panjangna, jeung biasana warna beureum karat, ngan loba ogé varian warna nu séjén jeung sok diidentifikasi salaku spésiés nu béda.[1] Endog sato ieu ngabogaan warna bodas krém, lonjong jeung hérang.[2] Ukuran rata-rata endogna 2,62 mm jeung 1,12 mm lebarna.[2] Endog megar sanggeus 3 poé jeung bakal ngagedéan saméméh megar.[2] Larvana bisa tumuwuh nepi ka 35 mm jeung kanyahoan boga sirah coklat jeung awak bodas, bari awakna diwangun ku 13 ségmén.[2]

ReferensiÉdit

  1. a b (en)Coconut Beetle (diakses ping 4 November 2015)
  2. a b c d (en)Rhynchophorus bilineatus (diakses 29 Desember 2015)