Buka ménu utama

Wikipedia β

Uncal
Temporal range: Oligocene awal - kiwari
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Order: Artiodactyla
Suborder: Ruminantia
Kulawarga: Cervidae
Goldfuss, 1820
Subfamilia

Odocoilinae
Cervinae
Hydropotinae
Muntiacinae

Uncal nyaéta hiji mamalia ruminant, sato (ruminansia) nu ngawengku familia Cervidae. Hiji ciri has nyaéta ku ayana Antler rusa, sarta tanduk, nu mangrupa tumuwuhna tulang anu manjangan unggal taun (biasana dina waktu usum panas), utamana dina stag-na (sanajan aya sawatara iwalna). Kurang leuwih aya 34 spésiés uncal dina sakuliah dunya nu dibagi jadi dua golongan badag: golongan uncal dunya heubeul, kaasup subfamilia Muntiacinae jeung Cervinae; ogé uncal anyar gugus Kang, Hydropotinae jeung Odocoilinae.

Beurat uncal umumna 30-250 kilogram (70 tepi ka 600 pounds), sanajan Kalér Pudu rata 10 kilogram (20 lb) sarta uncal rata-rata 431 kg (1.000 lb). Umumna boga awak tegep jeung panjang, suku kuat cocog pikeun daratan leuweung anu tarajal. Uncal ogé ahli luncat nu hadé jeung bisa ngojay. Uncal Ruminansia, boga beuteung opat rohangan. Huntu uncal diadaptasi pikeun ngahakan tutuwuhan, jeung kawas ruminansia séjén, maranéhanana kakurangan incisors luhur, teu boga dadasar anu kuat di lebah hareup rahang luhurna. Sababaraha uncal, saperti di pulo Rum, teu dahar daging lamun sadia. Rusa cai Cina, elk jeung mencek Tufted geus huntuna geus ngagedéan luhur ngabentuk sihung nu seukeut.


Nulis.jpg