Buka ménu utama

Västerås [vɛstərˈoːs] nyaéta salah sahiji dayeuh di puseur Swédia, nu perenahna di sisi Sistu Mälaren di propinsi Västmanland, 100 kilometres (62 miles) kuloneun Stockholm. Ieu dayeuh populasina 140.499 urang (2014),[1] tina total pangeusi munisipalitas nu jumlahna 137,207 urang (2010) (lamun ngitungna lain sakabéh munisipalitas, tapi ukur kaasup pasisian Västerås' mah, jumlahna téh 128 840 urang (2010).[2]

Västerås
"Skrapan di Dayeuh Västerås
"Skrapan di Dayeuh Västerås
Nami panggilan: 
Mälarstaden,
Gurkstaden (Cucumber City)
Nagara Swédia
Propinsi Västmanland
County County Västmanland
Munisipalitas Munisipalitas Västerås
Lega
 • Kota 52,94 km2 (2,044 sq mi)
 • Métro
962,78 km2 (37,173 sq mi)
Luhurna
17 m (56 ft)
Pangeusi
 (31 Désémber 2012)[1]
 • Kota 110.877
 • Kapadetan 2.094/km2 (5,420/sq mi)
 • Métro
142.131
Zona wanci UTC+1 (CET)
 • Usum Panas (DST) UTC+2 (CEST)
Kode pos
72x xx
Kode wewengkon (+46) 21
Ramatloka www.vasteras.se

Västerås téh puseurna Munisipalitas Västerås, puseur dayeuh County Västmanland sarta puseur kauskupan.

Balé Kota Västerås

Eusi

SajarahÉdit

 
Västerås circa 1700, in Suecia antiqua et hodierna.

Galeri gambarÉdit

Warga asli nu kasohorÉdit

TravelÉdit

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit