Buka ménu utama

Västerås [vɛstərˈoːs] nyaéta salah sahiji dayeuh di puseur Swédia, nu perenahna di sisi Sistu Mälaren di propinsi Västmanland, 100 kilometres (62 miles) kuloneun Stockholm. Ieu dayeuh populasina 140.499 urang (2014),[1] tina total pangeusi munisipalitas nu jumlahna 137,207 urang (2010) (lamun ngitungna lain sakabéh munisipalitas, tapi ukur kaasup pasisian Västerås' mah, jumlahna téh 128 840 urang (2010).[2]

Västerås
"Skrapan di Dayeuh Västerås
"Skrapan di Dayeuh Västerås

Jujuluk: Mälarstaden,

Gurkstaden (Cucumber City)
Västerås is located in Sweden
Västerås
Västerås
Koordinat: 59°36′58″N 16°33′10″E / 59.61611°N 16.55278°E / 59.61611; 16.55278Koordinat: 59°36′58″N 16°33′10″E / 59.61611°N 16.55278°E / 59.61611; 16.55278
Nagara Swédia
Propinsi Västmanland
County County Västmanland
Munisipalitas Munisipalitas Västerås
Aréa[1]
 • Kota 52,94 km2 (2,044 sq mi)
 • Métro 962,78 km2 (37,173 sq mi)
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (31 Désémber 2012)[1]
 • Kota 110.877
 • Dénsitas 2.094/km2 (5,420/sq mi)
 • Métro 142.131
Zona wanci CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kode pos 72x xx
Kode wewengkon (+46) 21
Ramatloka www.vasteras.se

Västerås téh puseurna Munisipalitas Västerås, puseur dayeuh County Västmanland sarta puseur kauskupan.

Balé Kota Västerås

Eusi

SajarahÉdit

 
Västerås circa 1700, in Suecia antiqua et hodierna.

Galeri gambarÉdit

Warga asli nu kasohorÉdit

TravelÉdit

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit