Buka ménu utama

Vikram Samvat (Bikram Samwat) nyaéta kalender nu dijieun ku kaisar Barata di India Vikramaditya. Mangrupa kalénder resmi di Népal. Kalénder ieu biasana dimimitian ti tanggal 13 atawa 14 April -56, 56.7 taun saméméh kalénder Gregori.

BulanÉdit

No. Ngaran Népal [1] Days
1 Baishākh बैशाख 30 / 31
2 Jeṭha जेष्ठ 31 / 32
3 Asār आषाढ or असार 31 / 32
4 Sāun श्रावण or साउन 31 / 32
5 Bhadau भाद्र or भदौ 31 / 32
6 Asoj आश्विन or असोज 30 / 31
7 Kartik कार्तिक 29 / 30
8 Mangsir मार्ग or मंसिर 29 / 30
9 Push पौष or पुष 29 / 30
10 Magh माघ 29 / 30
11 Phāgun फाल्गुण or फागुन 29 / 30
12 Chaitra चैत्र or चैत 30 / 31