Buka ménu utama


Warna térsiér nyaéta warna anu dihasilkeun tina campuran hiji warna primér jeung hiji warna sékundér dina hiji rohang warna.

Warna Cét (RYB)Édit

 
Warna primér, sékundér jeung térsiér dina bunderan warna RYB.
biru (●) + héjo (●) = Aquamarine (●)
héjo (●) + konéng (●) = chartreuse (●)
konéng (●) + jingga (●) = marigold (●)
jingga (●) + beureum (●) = vermilion (●)
beureum (●) + wungu (●) = magénta (●)
wungu (●) + biru (●) = wungu (●)

<front color=black>

Warna Cahaya (RGB)Édit

beureum (●) + konéng (●) = jingga (●)
héjo (●) + konéng (●) = chartreuse (●)
héjo (●) + cyan (●) = Aquamarine (●)
biru (●) + cyan (●) = Azura (●)
biru (●) + magénta (●) = wungu (●)
beureum (●) + magénta (●) = fuchsia (●)

Warna Pigmén (CMY)Édit

 
Bunderan warna CMY
cyan (●) + biru (●) = Azure (●)
magénta (●) + biru (●) = wungu (●)
magénta (●) + beureum (●) = fuchsia (●)
konéng (●) + beureum (●) = jingga (●)
konéng (●) + héjo (●) = chartreuse (●)
cyan (●) + héjo (●) = Aquamarine (●)

Istilah "warna térsiér" dina mimitina dipecenghulkeun ngarujuk kana warna-warna "nétral"; anu dijieun kalawan nyampur tilu warna primér dina hiji rohang warna. Ieu baris ngahasilkeun warna bodas atawa kulawu, dina sitem warna cahaya aditif, sedengkeun dina sistem warna subtraktif dina pigmén atawa cét baris ngahasilkeun coklat, kulawu atawa hideung. Pengertian kawas ieu ilahar kénéh dina réa tulisan téknis.

Pikeun nyingkahan kerancuan, réa para profésional milih ngagunakeun istilah "warna antara".

Tempo ogéÉdit

Tumbu ka luarÉdit