Buka ménu utama

Wikipedia β

Wiracarita (Basa Sansakerta: वीरचरित) atawa disebut ogé épos nyaéta sarupaning karya sastra tradisional anu nyaritakeun dongéng kapahlawanan (wira hartina pahlawan sarta carita nyaéta carita/dongéng). Épos ieu remen ogé dinyatakeun dina wangun puisi.

Sawatara conto épos nu kawéntar nyaéta Ramayana, Mahabarata, Illiad, jeung Odysseus.