Buka ménu utama

Perfektur Yamanashi (山梨県 Yamanashi-ken?) ayana di Wewengkon Chubu Pulo Honshū , Jepang. Ibukotana Kofu.

Préféktur Yamanashi (山梨県)
Map of Japan with Yamanashi highlighted
Ibukota Kōfu
Wewengkon Chūbu
Pulo Honshū
Gubernur Shōmei Yokouchi
Lega 4,465.38 km² (32nd)
 - % cai 1.3%
Populasi  (February 1, 2011)
 - Populasi 861,431 (41st)
 - Kapadetan 192.91 /km²
Jumlah Distrik 5
Jumlah Kota Administrasi 27
ISO 3166-2 JP-19
Ramatloka pref.yamanashi.jp
Lambang Préféktur
 - Kembang Fujizakura (Sakura)
 - Tangkal Kaede (Japanese Maple)
 - Manuk Uguisu (Bush Warbler)
Symbol of Yamanashi Prefecture
Lambang Préféktur Yamanashi

Eusi

SajarahÉdit

Perfektur Yamanashi Prefecture dina pra-Restorasi Meiji nyaéta Propinsi Kai. Salilan périodeu Sengoku dipingpin ku Takeda Shingen.

GeografiÉdit

 
Peta Perfektur Yamanshi

Perfektur Yamanashi Prefecture diwatesan ku Tokyo, Kanagawa, Saitama, Shizuoka, jeung Nagano. Perfektur Yamanashi kakurung ku darat sarta gunung-gunung nu lembahna sempit. Gunung Fuji jadi wates di beulah kidulna.

Kota-kotaÉdit

Kacamatan jeung DesaÉdit

Kacamatan jeung désa di unggal distrik.

EkonomiÉdit

DemografiÉdit

BudayaÉdit

WisataÉdit

Yamanashi salah sahiji daerah tujuan wisata. Gunung Fuji, wewengkon Lima Situ Fuji, Kota Kofu, pabrik anggur, kuil Erin-ji, jeung Kuil Kuonji mangrupa tempat-tempat nu ilahar didatangan ku wisatawan.

Lambang PerfekturÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit