Éksklave nyaéta bagian atanapi daérah hiji bagian administratif, biasana ti hiji nagara, nu kapisah (sanés pulo) sarta dikurilingan ku bagian administratif lianna. Conto éksklave nyaéta Oblast Kaliningrad nu kaasup dina Féderasi Rusia, tapi kapisah ti wewengkon Rusia lianna ku Lituania jeung Polandia.

D éksklave B, tapi sanés énklave.
C éksklave B jeung énklave A.

Tingali ogéÉdit

  • Énklave - nagara atanapi bagian nagara nu dikurilingan ku wewengkon nagara lian.