Buka ménu utama

Abay D. Subarna lahir di Limbangan, Garut, 11 Désémber 1940, nyaéta salah saurang juru lukis, dosén, ahli kaligrafi jeung kasenian Islam. Anjeuna lulus di Departemén Senirupa ITB (1969) anu skripsina Kaligrafi Islam di Indonesia, Abay jadi staf pangajar di Almamaterna.[1] Terus anjeuna meunang kasempetan ngajalankeun program Doktor di Universitas Sorbonne (1976-1983) jeung nulis dibarengan ngeunaan Senirupa jeung Arsitéktur Islam di Indonèsia dina période awal (contribution a I'etude de I'art et de I'architecture de Ia premiere periode d'islamisation en Indonesie).[1] Loba ngalakukeun panalungtikan ilmiah jeung ngébréhkeun makalah dina rupa-rupa seminar di jero jeung di luar nagri, utamana anu aya patalina jeung kasenian Islam.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedi Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 6. ISBN 9794192597.