Acar nyaéta deungeun sangu tina keueuman bawang beureum, bonténg, céngék, tomat jeung sajabana dina cai cuka.[1] Acar ogé mangrupa hiji cara pikeun ngawétkeun sayuran ngagunakeun cuka atawa cai uyah, kawas sambel, acar disadiakeun pikeun ngalengkepan dahareun utama.[2]

Acar bonténg

Bahan-bahanÉdit

  1. Wortel
  2. Lobak
  3. Bonténg
  4. Bawang beureum
  5. Céngék
  6. Gula bodas
  7. Cuka
  8. Uyah

Cara nyieunÉdit

  • Teukteukan Lobak, wortel, jeung bonténg (kumaha pangaresep)
  • Asupkeun kabéh bahan diluhur kana wadah atawa kantong plastik
  • Purulukan uyah jeung gula saperluna
  • Tambahkeun cuka saséndok, tuluy digalokeun
  • Tunda ieu adona acar sapeuting, isukna kakara bisa dikonsumsi.

[3]

Dicutat tinaÉdit

  1. Danadibrata, R.A (2006). Kamus Basa Sunda. Bandung: PT Kiblat Buku Utama. p. 3. ISBN 9793631937. Diakses tanggal (disungsi) 19 Des 2020. 
  2. Heru, Susanto (2016). Cara Hemat Bulanan Hingga 30%. Jakarta: Elex Media Komputindo. p. 271. ISBN 9786020289342. Diakses tanggal (disungsi – 20 Des 2020). 
  3. Teja kusuma, Ny, Prudianty (2016). 525 Kumpulan Resep Mak Nyusss!. Yogyakarta: Media Pressindo. p. 123. ISBN 9789797880958. Diakses tanggal (disungsi – 20 Des 2020).