Buka ménu utama

Wikipedia β

Karajaan Thailand (IPA: /ˈtaɪlænd/, Basa Thai: ราชอาณาจักรไทย, IPA: [ratʃanatɕɑktʰaɪ]) nyaéta hiji nagara di Asia Tenggara. Di beh wetanna wawatesan jeung Laos katut Kamboja; di beh kidulna jeung Teluk Thailand katut Malaysia; sarta di beh kulonna, aya Sagara Andaman katut Myanmar. Ibu kotana, tur mangrupa kota panggedéna nyaéta Bangkok.

ราชอาณาจักรไทย
Ratcha A-na-chak Thai
Karajaan Thailand
Bandéra Thailand Emblem Thailand
Lagu
Phleng Chat
Lagu Karajaan
Phleng Sansoen Phra Barami
Location of Thailand
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Bangkok[1]
13°45′N 100°29′E
Basa resmi Thai
Démonim Thai
Pamaréntah Constitutional Monarchy
 -  Monarch Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun
 -  Prime Minister Prayut Chan-o-cha
Formation
 -  Sukhothai Kingdom 1238–1368 
 -  Ayutthaya Kingdom 1350 
 -  Thonburi Kingdom 1767 
 -  Rattanakosin Kingdom April 6 1782 
 -  Constitutional Monarchy June 24 1932 
 -  Cai (%) 0.4
Populasi
 -  Perkiraan  Dec 2006 62,828,706 [2] (20th)
 -  Sénsus 2000 60,606,947 [1] 
GDP (PPP) Perkiraan 2006
 -  Total $596.5 billion[2] (21st)
 -  Per kapita $9,200[2] (69th)
GDP (nominal) Perkiraan 2006
 -  Total $206.258 billion (34th)
 -  Per kapita $3,136 (87th)
Gini? (2002) 42 (medium
HDI (2005) Red Arrow Down.svg 0.781 (medium) (78th)
Mata uang Baht (฿) (THB)
Zona wanci (UTC+7)
TLD Internét .th
Kode telepon +66
1 ^ Thai name: Krung Thep Maha Nakhon or Krung Thep
2 ^ According to the Department of Provincial Administration's official register, not taking into account unregistered citizens and immigrants.

Eusi

Rengking internasionalÉdit

Tempo ogeÉdit

CatetanÉdit

Tumbu luarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Thailand ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

ResmiÉdit

LiannaÉdit

    Tingali ogé Thailand di Wikivoyage