Buka ménu utama

Affiliate nyaéta hiji cara pikeun ngamekarkeun bisnis ku cara ngamangpaatkeun sosialisasi anu katojo dipilampah ku individu, éntitas bisnis atawa organisasi sarta dua pihakna téh bakal meunang kauntungan minangkana nu geus dipaheutkeun.[1] Ieu pangwangunan kontak sosial téh ngahasilkeun hiji patalian.[2] Ieu istilah ogé disebut ku istilah motif nu hartina nyaéta tanaga dodorong atawa pangrojong kabutuhan anu aya dina diri jalma sarta watekna universal. Dina kumembangna, manusa ngawangun afiliasi didasaran ku alesan formal sarta rasional. Manusa mibanda alesan logis kunaon manéhna hayang ngawangun afiliasi. Tapina, tanpa ayana ieu dorongan mah, kudu diaku ogé yén jalma mikabutuh jalma séjén jeung sacara alami ngawangun kontak sosial.

Alesanna mah jalma teu bisa minuhan kabutuhna tanpa ayana campur leungeun ti jalma séjén. Widang élmu nu loba nalungtik kana dorongan hiji jalma pikeun terus ngawangun kontak sosial téh nyaéta psikologi. Panalungtikan némbongkeun yén afiiliasi hiji jalma ruket pisan patalina jeung kabutuhan kana gumantungna jeung jalma séjén. Psikologi ogé nalungtik tumalina antara afiliasi jeung kabutuhan hiji jalma pikeun diaku sarta ditarima ku lingkunganna. Panalungtikan psikologis dina widang kapribadian némbongkeun yén tingkat afiliasi unggal jalma béda-béda undakanna.

RujukanÉdit

  1. Hassan Sadhily. Ensiklopedi Indonesia. Jakarta: Ichtiar Baru-Van Hoeve. p. 96. 
  2. "Kamus Besar Bahasa Indonesia". Diakses tanggal 3 Juni 2014.  More than one of |accessdate= dan |access-date= specified (bantuan)